Stiel x Atelier in beeld

In Genk slaat Atelier in beeld de handen in elkaar met stiel. Zo ontstaat er een ruim en opwindend aanbod aan te ontdekken ateliers. Naast beeldhouw-, textiel-, grafiek- en schilderkunst kan je er dus ook allerhande ambachten leren kennen.

Stiel is een concept over lokale vakmannen en -vrouwen met een groot hart voor hun stiel. Tijdens het stiel-weekend wandel je binnen in het atelier van Genkse vakmensen en volg je live het  maakproces.

Wij tippen alvast enkele Genkse kunstenaars, meer vakmensen vind je via www.visitgenk.be/stielweekend.

Tip 1

deGenkerGrafiekGroep

Vier grafici met totaal verschillend werk vonden onderdak in de Kunstenarij. Je ontdekt er het werk van Gabriëlle Kerkhofs, IKe, René Packlé en Rina Sourbron.

Gabrielle Kerhofs
Tip 2

De wink3l van vzw Covida

De wink3l is een open keramiekatelier verbonden aan een dagcentrum. Hier brandt het vuur van de ambacht en is er plaats voor ieders talent.

TIP 3

The Building

Meer dan 13 jonge kunstenaars laten je binnenkijken in hun atelier in The Building, een autonoom open kunsthuis en -organisatie, gerund door makers voor makers

Yasmin Gheisari
Tip 4

Aaron-Victor Peeters

Het werk van Aaron-Victor Peeters gaat over het onderweg zijn, al dan niet fysiek. Door het verzamelen van motoren en alles wat daar mee te maken heeft, probeert hij een romantische wereld te scheppen waarin je kan verdwalen.