Voorstudie in monoprint

In elk atelier voel je dat er iets gemaakt wordt. Nieuw werk staat, hangt of ligt nog te drogen. Om die sfeer van een atelierbezoek te evenaren vroegen we enkele kunstenaars: vertel ons over je laatst gemaakte werk.

Ik werkte net ‘Near the lake’ af, een monoprint op papier Velin d’Arches. Dit beeld koos ik uit een reeks van tien prints. Het is een voorontwerp voor een werk dat ik in opdracht maak. Voor het uiteindelijke werk zal ik een combinatie van verschillende materialen gebruiken. Het wordt ook monochroom, zwart en wit, maar in acrylverf, houtskool en pastel. 

Luc Huysman in atelier

De opdrachtgevers wonen aan een vijver en willen in hun huis een verwijzing naar die natuurpartij. Het beeld is een eigen interpretatie: ik maakte geen gebruik van foto’s, het is puur imaginair. 
Het proces om tot dit werk te komen duurde één werkdag. Hoe lang het gaat duren om het uiteindelijke werk te maken, daar heb ik nog geen idee van.

Alles wat ik maak, komt tot stand in mijn atelier. Daar staat ook mijn etspers. Op locatie werken is voor mij eigenlijk geen optie. Mijn atelier is een ‘mancave’, zeker in deze bizarre tijden. 

  • vers werk
  • grafiek
  • tekenkunst
Kunstenaars

Sinds geruime tijd woont Luc in Heverlee (Leuven), alwaar hij ook zijn atelier heeft. Hij maakt prints, tekeningen en schilderijen van landschappen en industriële...