Ben je volop een atelierroute aan het uitstippelen en nog op zoek naar enkele boeiende ateliers? Dan tippen wij graag deze vier ateliers: werkplekken waar het bruist van jong talent.

Tip 1: Manon Clement

Manon: 'Mijn woorden zijn nog op zoek naar een plaats, naar hun ruimte waarin ze een betekenis creëren.' 

Manon is aangesloten bij Nucleo. Sinds een jaar heeft zij haar atelier, een voormalig nonnenkamertje, tot een boeiende creatieplek omgetoverd. Haar atelier is een plek waar ze zich kan afzonderen en focussen op haar werk. Manon haalt inspiratie uit haar woorden. Van daaruit start het creatieproces. Maar ook haar omgeving is een grote inspiratiebron. Kom dit prachtige atelier ontdekken tijdens Atelier in Beeld. 

Adres: Lange Violettestraat 209, 9000 Gent

© André Smits
© André Smits

Tip 2: Eline Maes

Eline houdt ervan om zich terug te trekken in haar atelier. Achteraan in haar tuin kun je haar werkplek vinden. Het is een combinatie van werkplek, refuge, huisje in het groen. Een plaats gevuld met verf, potloden en inkt. Je wordt omringd door oude foto’s, opgezette dieren en andere curiositeiten. Deze jonge kunstenaar gaat via haar werk op zoek naar het vasthouden van herinneringen. Ontdek dit curiositeitskabinet, deze wonderkamer tijdens Atelier in Beeld!

Adres: Kouterstraat 30, 8530 Harelbeke

Tip 3: Atelier Zwiep

In het atelier van Zwiep ontdek je een kleurrijke verbinding van verschillende disciplines. Dit sociaal artistiek atelier zorgt al sinds eind de jaren 80 voor een kunstzinnige uitlaatklep voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Een plek waar jong talent zich kan verbinden, uitdaging zoeken en ondersteuning vinden. 

Adres: Binnenlaan 50-52, 3600 Genk

Tip 4: Atelier Ter Heyde

Ambacht en kunst verzoenen zich in het atelier van Johanna Hermans en Emma van Dijk. Dit lichtrijke atelier met koer, is sinds vorig jaar de werkplek van deze twee jonge kunstenaars. Vrijdag is hun glasdag. Op deze dag maken ze hedendaagse glascreaties en experimenteren ze met klei en glas. Ze verwelkomen jullie maar al te graag in hun atelier en kijken er naar uit om in de toekomst nog meer kunstenaars aan het werk te zien in Atelier Ter Heyde.

Adres: Ter Heydelaan 4, 2100 Antwerpen

  • tips