Zes ateliers met een eigen universum

Ben je klaar om eropuit te trekken, maar heb je nog nood aan inspiratie? We helpen je graag op weg. Naar deze zes ateliers bijvoorbeeld, waar opvallend werk gemaakt wordt. Laat je inpakken door complexe weeftechnieken en gekleurde maskers, lichtspel en complexe constructies. Deze zes ateliers dompelen je onder in een uniek universum. 

TIP 1

Shen Özdemir

Treed binnen in het kleurrijke atelier van Shen. Het werk van deze Belgisch-Turkse kunstenares draait om een denkbeeldig carnaval, dat ze creëerde omdat ze zich niet kon vinden in de volksfeesten van haar twee landen. Haar personages nemen je mee in een genereus en levendig universum.

TIP 2

Jorden Boulet

In het atelier van Jorden Boulet lonkt het paradijs. Hij is gefascineerd door de beeldcultuur van (cliché)beelden als witte stranden en zonsondergangen, die een idyllische sfeer oproepen. Zijn werk zit vol tegenstrijdigheden: prachtige droombeelden met soms melancholische connotaties en een extreem kleurgebruik.

TIP 3

Jan Detavernier

Geboeid door de wonderlijke wetten van de natuur bouwt Jan Detavernier zijn eigen ontwerpen. Hij verkent de vormentaal van de natuur, haar organische structuren met geometrische en mathematische patronen. Deze fascinatie voor de manier waarop alles in elkaar klikt, soliditeit zoekt en herhaald wordt, is voelbaar in al zijn creaties.

TIP 4

Min Spillemaeckers

Min wil de oeroude vlecht-, weef-, bind- en knooptechnieken levendig houden met haar driedimensionale werk. In dit atelier blijft de rush van de dag buiten. Haar werk verbindt Min met de wabi sabi-filosofie: stilstaan bij het voorbijgaan van dingen. Niet alles hoeft nuttig en zinvol te zijn, soms is de handeling zelf genoeg. 

TIP 5

Noor von Winckelmann

Probeer het licht te vangen in het atelier van Noor Von Winckelmann. Ze laat zich inspireren door lichtreflecties, -brekingen en schaduwen en probeert de schoonheid ervan vast te leggen in haar grafisch werk.  

TIP 6

Bjorn Van Houtte

Maak een reis door de tijd met de glaskunst van Bjorn. Hij haalt zijn inspiratie vooral uit kunststijlen als Bauhaus en Memphis en is gefascineerd door design van de jaren 50, 60 en 70.