Academie Temse - Atelier textiel

Over het atelier

Open blik en voelsprieten op scherp. We halen textiel van onder het stof en ontdekken de frisse veelzijdigheid van dit wonderlijke medium. Techniek en materiaal vormen onze leidraad en brengen ons langs nieuwe wegen. We knopen, breien, verbinden, plooien, drukken, knippen … ons een weg doorheen het textiele landschap.

Onderzoek, experiment en verdieping staan hierbij centraal. We doen en denken, we kijken en voelen met al onze zintuigen. In het atelier heerst er een gezellige sfeer waar we niet enkel leren van onszelf, maar ook van elkaar. Iedereen ontwikkelt een persoonlijk parcours waarin je volop begeleid en gestimuleerd wordt.

Doorheen proces en resultaat creëer je zo een persoonlijke beeldtaal waarin textiel de hoofdrol speelt.


Textiel … zoveel mogelijkheden!

Elk jaar komen er afwisselende en nieuwe dimensies aan bod. Een grote variatie aan materiaal en techniek kleurt de wereld van textiel. Deze worden steeds in een brede context geplaatst. Je leert kijken met een open blik: alles kan een bron van inspiratie zijn. Door verdieping kom je tot nieuwe inzichten en word je uitgedaagd om te experimenteren en te onderzoeken. In het atelier heerst tijd, ruimte en openheid om te ontdekken, je eigen stijl te ontwikkelen en te leren van elkaar. Daarbij wordt je kritisch bewustzijn aangescherpt door exploratie en (zelf)reflectie.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list