Over

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om je werk te tonen of ateliers te ontdekken. 

Atelier in beeld 2023 is afgelopen. De volgende editie gaat door op 4 & 5 mei 2024. Inschrijven kan vanaf 8 januari 2024. Graag tot dan!

Atelier in beeld

Op 6 en 7 mei 2023 kon je tijdens Atelier in beeld 2023 binnenkijken bij meer dan 1400 ateliers in Vlaanderen en Brussel. Meer dan 2500 kunstenaars uit verschillende disciplines namen deel gooiden hun deuren open voor het publiek.


Wil je volgend jaar zelf ook meedoen?
Schrijf dan alvast 4 & 5 mei 2024 in je agenda voor de derde editie. En abonneer je op de nieuwsbrief van Kunstwerkt om als eerste op de hoogte te zijn van de inschrijvingen.

Intussen kun je op kunstwerkt.be terecht voor ondersteuning, vorming en advies, biedt Beeld.be je een gratis portfolioplatform aan, en lees je inspirerende verhalen in Kunstletters.

Tot op de volgende editie: 4 & 5 mei 2024!

Over de ateliers en de kunstenaars

Voor wie? 

Atelier in beeld is er voor álle beeldend kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel. Beginners en gevorderden, professioneel en niet-professioneel, jong en oud. Als kunstenaar zijn de open studiodagen een laagdrempelige manier om je werk en je werkplek aan een (nieuw) publiek te laten zien.  

De deelnemende kunstenaars beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst, textiel.
 

Atelier? 

Het atelier is de plek waar beeldend werk wordt gemaakt. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Bezoekers zien waar en hoe het werk ontstaat. 

Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Alles kan, zolang het je vaste werkruimte is! 

Zowel individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking... kunnen deelnemen. 

JR-bot-lab ©Evenbeeld