Atelier in Beeld is een project van Kunstwerkt.  

Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat jaarlijks plaats vindt in het begin van mei. 

Atelier in Beeld is het ideale moment om zowel beeldend werk te tonen als te ontdekken in het atelier: dé plek waar je de kunstenaar kan ontmoeten en zijn/haar werkproces van dichtbij kan zien.  

Atelier in Beeld focust op ateliers waar het werkproces van de kunstenaar te zien is en streeft naar dialoog tussen publiek en kunstenaar.   

Atelier in Beeld is er voor individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking...  
De deelnemende kunstenaar(s) beoefent/beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, digitale beeldvorming, edelsmeedkunst, epoxyresine, film, fotografie, glas, grafiek, hout, illustratie, installatiekunst, juweelontwerp, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, strip- en cartoontekenen, tekenkunst en/of textiel.    

IN HET KORT

  • Atelier in Beeld is hét grote jaarlijkse publieksmoment voor ateliers van beeldend kunstenaars in Vlaanderen en Brussel. De eerste editie zou normaal plaatsvinden op 7, 8 en 9 mei 2021.   

  • Alle kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel, die één van de beeldende disciplines beoefenen, kunnen deelnemen.  

  • Deelnemen aan Atelier in Beeld is gratis.  

  • Ateliers bezoeken is gratis.  

Wil je ateliers en beeldend werk ontdekken? De open atelierdagen in 2021 gaan niet door, maar beeldend kunstenaars blijven wel verder werken. Van 26 april tot 9 mei ontdek je op deze site kunstenaars en ateliers. We zetten kunstenaars en hun werk in de kijker met interviews, foto’s en reportages. Vanaf half april 2021 ontdek je op deze site de deelnemende ateliers en kunstenaars.