Over

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om je werk te tonen of ateliers te ontdekken. 

Wil je volgend jaar zelf ook ateliers ontdekken, of de deuren van je eigen atelier openzetten?
Schrijf dan alvast 4 & 5 mei 2024 in je agenda, want dan is het tijd voor de derde editie van Atelier in beeld. De inschrijvingen voor de kunstenaars starten op 8 januari 2024 op deze pagina.

Wil je graag op de hoogte blijven van het open atelierweekend? In de maandelijkse nieuwsbrief van Kunstwerkt kom je alles te weten over onze projecten, waaronder ook Atelier in beeld.

Intussen kun je op de website van Kunstwerkt terecht voor inspiratie, workshops en advies, biedt Beeld je een gratis portfolioplatform aan, en lees je inspirerende verhalen in Kunstletters.

Voor wie?

Atelier in beeld is er voor álle beeldend kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel. Beginners en gevorderden, professioneel en niet-professioneel, jong en oud. Als kunstenaar zijn de open studiodagen een laagdrempelige manier om je werk en je werkplek aan een (nieuw) publiek te laten zien.  

De deelnemende kunstenaars beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, design, digitale kunst, edelsmeedkunst, film, fotografie, glaskunst, grafiek, grafische vormgeving, installatiekunst, illustratie, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, tekenkunst, textiel.
 

Atelier? 

Het atelier is de plek waar beeldend werk wordt gemaakt. Het is een werkplek waar je de sporen ziet van het maakproces: penselen en klodders verf, geslepen potloden en potloodschilfers, weefgetouwen en garen, resten klei en een pottenbakkersschijf, een drukpers en inktvlekken… Bezoekers zien waar en hoe het werk ontstaat. 

Sommige kunstenaars werken in een grote loods, een aparte kamer thuis, een leegstaand pand of gewoon aan de keukentafel. Alles kan, zolang het je vaste werkruimte is! 

Zowel individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking kunnen deelnemen. 

JR-bot-lab ©Evenbeeld