IN HET KORT 

Atelier in Beeld is een project van Kunstwerkt

  • Atelier in Beeld is hét grote jaarlijkse publieksmoment voor ateliers van beeldend kunstenaars in Vlaanderen en Brussel. De eerste editie vindt plaats op 7, 8 en 9 mei 2021. 

  • Alle kunstenaars vanaf 18 jaar met een atelier in Vlaanderen of Brussel, die één van de beeldende disciplines beoefenen, kunnen deelnemen. 

  • Deelnemen aan Atelier in Beeld is gratis. Je aanmelden om deel te nemen kan van 11 januari 2021 tot en met 15 februari 2021 op deze website. 

  • Ateliers bezoeken is gratis. Na de inschrijvingsperiode vind je op deze website een overzicht van alle deelnemende ateliers en kan je je route voor 7, 8 en 9 mei 2021 uitstippelen. 


Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat jaarlijks plaats vindt in het begin van mei. De eerste editie vindt plaats op 7, 8 en 9 mei 2021. 

Atelier in Beeld is het ideale moment om zowel beeldend werk te tonen als te ontdekken in het atelier: dé plek waar je de kunstenaar kan ontmoeten en zijn/haar werkproces van dichtbij kan zien. 

Atelier in Beeld focust op ateliers waar het werkproces van de kunstenaar te zien is en streeft naar dialoog tussen publiek en kunstenaar.  

Atelier in Beeld is er voor individuele ateliers, groepsateliers, ateliers van collectieven, ateliers van deeltijds kunstonderwijs, organisaties of zorginstellingen met een atelierwerking... 
De deelnemende kunstenaar(s) beoefent/beoefenen één of meerdere van deze technieken: beeldhouwkunst, collage, digitale beeldvorming, edelsmeedkunst, epoxyresine, film, fotografie, glas, grafiek, hout, illustratie, installatiekunst, juweelontwerp, kalligrafie, keramiek, mixed media, mozaïek, schilderkunst, streetart, strip- en cartoontekenen, tekenkunst en/of textiel.   

Heb je een atelier en wil je deelnemen? Van 11 januari 2021 tot en met 15 februari 2021 kan je je via het inschrijvingsformulier op deze website aanmelden om deel te nemen. Is Atelier in Beeld wel iets voor jou? Check hier even de voorwaarden om deel te nemen. 

Wil je ateliers en beeldend werk ontdekken? Stip dan alvast 7, 8 en 9 mei 2021 aan in je agenda, want dan kan je in Vlaanderen en Brussel op pad om ateliers te bezoeken. Vanaf 29 maart zijn alle deelnemende ateliers te vinden op deze site.