Johanna Hermans

Maakt deel uit van Atelier Ter Heyde
Werkplek Johanna

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Achter een witte garagepoort schuilt een grote lichtrijke ruimte met koer. Sinds vorig jaar wordt de ruimte bezet door creatievelingen die ambacht en kunst verzoenen. Emma creëert met klei allerhande potjes en fantasierijke objecten. Een streling voor het oog! Johanna (hosanna) experimenteert met hedendaags glas-in-lood. Beide jonge vrouwen volgden de opleiding Conservatie-Restauratie en delen dus een passie voor vakmanschap. Ondertussen wordt er naar een derde bewoner gezocht...


Hosanna staat vooral voor design en creatie van hedendaags glas-in-lood. Wannes - Johanna haar lief en grafisch ontwerper van beroep - zorgt voor de frisse ontwerpen en Johanna voert deze vervolgens uit in het atelier. Samen experimenteren ze met kleur, vorm, textuur en licht voor een uniek ontwerp op maat.​​ Zo proberen ze een eeuwenoud ambacht in een eigenzinnig nieuw jasje te steken en het glasambacht nieuw leven in te blazen.
Ze realiseren vooral maatwerk (glas-in-lood voor binnendeuren, ramen, voorzetramen,...) maar maken ook kleiner vrij werk.

Ontdek de gebruikte technieken

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list