Mieke Drossaert Colour Full People


Over de kunstenaar

Mieke Drossaert (°1952) woont en werkt in Oostende. De basistechnieken, verworven aan de Academie van Mechelen waar ze laureate was, heeft ze inmiddels verder verfijnd en naar haar hand gezet. Dat heeft geleid tot een eigen, zeer herkenbare stijl.
Na al die jaren is ze uitgegroeid tot een multidisciplinaire artieste. Naast schilderijen heeft ze zich ook ontwikkeld tot een succesvolle kunstenares van handgetufte en jacquard tapijten, muurschilderingen, glaswerk en Street Art TINY* People en illustrator voor een Oostends sprookjesboek.
Daarvoor volgde ze o.a. workshops textiel aan het textielmuseum in Tilburg (Nederland) en glas aan de glasschool in Novy Bor (Tsjechië). 
Welke grondstoffen of technieken ze ook gebruikt, het centrale thema blijft hetzelfde: mensen, 'Colour Full People' zoals ze zelf noemt. Kregen de figuren in het begin van de carrière nog accessoires en attributen mee, dan zijn de personen ondertussen ontdaan van alle overbodigheden die afleiden van de essentie: de onvolmaakte maar gelukkige mens.
Haar mensen hebben immers geen volmaakt lichaam. Integendeel. Fysiologisch zijn ze 'misvormd', maar dat merk je niet als toeschouwer. In de ogen van het publiek zijn het vrolijke mensen, gelukkige, dromers.
De inspiratie voor die figuren vindt de kunstenares vooral via eigen zintuiglijke waarnemingen. Zo is de muziek een zeer belangrijke bron van inspiratie, wat ook blijkt uit vele titels van haar werken.
Mieke Drossaert probeert in alle situaties het positieve te zien en gaat ook de 'mentale uitdaging' niet uit de weg. Zo heeft ze een project gerealiseerd met dementerende ouderen wat geleid heeft tot het fascinerende 'Bewoners', een verzameling van beklijvende zelfportretten.
Wat nog meer:
Selectie voor Hedendaags Tapisserieweefsel („Wandtapijt”) groot formaat „Domaine de la Lice” september 2012  uitgeschreven door Ministerie van Cultuur van de Franse Gemeenschap. 
Winnaar 1ste prijs wandtapijt Hedendaags Tapisserieweefsel groot formaat 2015. 
Aanwezig op de Inernationale Textielkunst - Biënnale Haacht (2017) met Handgetufte werken
Aanwezig met werk op de internationale glasbeurs in Haacht (2012)
Illustraties voor een Oostends sprookje: Langsnuit en de zeesterren geschreven door Eddy Surmont (2018 ) en Langsnuit en Selkie de zeehond ( 2020)Langsnuit redt Grijsje Garnaal (2021)
Out-break interventies voor de Crystal Ship Oostende

Ontdek de gebruikte technieken

Flanelleke 50x50
Evidemment 200x200
Aime- moi 100x100
Hide &Seek 200x200 Handgetuft tapijt Pure Nieuw Zeelandse wol
Soul and inspiration acryl on canvas Milles Caresses

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32495216606
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list