Hoe maak je een keuze uit die meer dan 1500 ateliers? Ga op onderzoek op de website, scroll erop los en ontdek al die bijzondere plekken. Heb je weinig scroll-tijd? Dan schotelen we je graag enkele tips en lijstjes voor, zoals deze acht ateliers met een focus op tactiel werk.
Embroidery art is de rode draad in het visueel werk van Joanna Madclone.
Papa Lamine Diouf combineert podiumkunst, poëzie en textielweefkunst om om een verhaal te vertellen over zijn afkomst, over zijn verleden en zijn huidige leven als een bemiddelaar tussen verschillende culturen en traditie.
Subin Son laat alledaagse voorwerpen en ongrijpbare materialen de hoofdrol spelen in haar werken. Ze voegt ze samen als puzzelstukjes, om een metaforisch verhaal te vertellen.
Als modeontwerper laat Sarah De Geyter zich inspireren door alledaagse prikkels en verscheidenheid in textieltechnieken en kunst. Experimenteren vormt daarbij een belangrijk element.
Aan de hand van textielbewerking en de ambacht van het natvilten tracht Ayla Castelein de connectie tussen broosheid en draagkracht bloot te leggen.
Lamatelier, het label en initiatief van textielontwerpster Céline Lambrechts, richt zich op het gebruik en herwaardering van lokale wol van inheemse schapenrassen. Lamatelier ontwerpt en creëert tijdloze en unieke textiele werken voor interieurs. Elk ontwerp ontstaat vanuit een 'From Farm to Fabric' filosofie, waarbij het productieproces van ruwe wol tot afgewerkt eindproduct op een transparante, duurzame en ambachtelijke wijze verloopt.
Gefascineerd door kleur en textuur, maakt Christel Rapier tactiel en minimalistisch werk. Ze experimenteert graag met verschillende technieken en materialen, steeds op zoek naar eenvoud en essentie.
Els Petrus combineert elementen uit patroontekening, montagetechnieken en volumebouw met meer autonome media zoals collage en installatie. Haar atelier is erg bepalend voor het werk dat ze maakt.