Angéline Catteeuw

Individueel atelier
Atelier Angéline Catteeuw

Over het atelier

Leer alvast het atelier van Angéline Catteeuw beter kennen door het artikel op de blogsite van Atelier in Beeld te lezen: https://atelierinbeeld.be/nl/atelier-van-angeline-catteeuw-beeld


Over de kunstenaar

Angéline Catteeuw (°1983, wonend in Gent) voert een zeer persoonlijk onderzoek naar zowel techniek als figuratie in de schilderkunst. Haar stijl evolueerde de laatste jaren van volledig figuratief naar figuraal abstract. De beelden vertrekken altijd van de van de realiteit, maar ze ontdoet deze van het herkenbare of verhalende element door het ontleden van de afgebeelde figuur. Het illustratieve leidt volgens haar af van de essentie en door die eliminatie probeert ze de kern van een beeld te vatten. De toeschouwer komt bij het bekijken van dit werk dus vaak tegenover zichzelf te staan in plaats van tegenover een extern verhaal.
De thema’s die verweven zijn in het werk zijn individualiteit, existentiële eenzaamheid en vergankelijkheid.
Voor haar werk gebruikt ze doorgaans een combinatie van acrylverf en houtskool, waarbij dat laatste haar toelaat om tekenkundige elementen op te nemen in de composities. Dat geeft het gevoel in haar werk eeuwig naar momentopnames te te kunnen kijken.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list