Atelier "Ambacht en Kunst"


Over de kunstenaar

Dit is sinds het werkjaar 2021 een nieuw atelier in Kunstkring Heusdine.

Na een zeer constructieve onderhandelingsperiode zijn we tot een akkoord gekomen om de werking van de vroegere "Koninklijke Vrije Gilde der Meester-Schilders", actief in de Herlegemstraat 13 te 9040 Sint-Amandsberg, te integreren in onze kunstkring. Het atelier heten we “Ambacht en Kunst” en vindt plaats op maandagavond in de ruimte van het beeldend atelier en het keramiekatelier (en de grote luifel).

Als beroepsvereniging waren/zijn zij vooral “ambachtelijk” actief. Zij willen graag het polychromeren en het aanbrengen van imitaties op ornamenten die ze zelf gieten in pleister, verderzetten. Ook zullen marmer- en/of houtimitaties op het programma komen. Het eventueel deelnemen aan een wedstrijd in Nederland zou eveneens kunnen gestimuleerd worden. Hun “schilderactiviteiten” kan je vooral begrijpen als een vorm van sierkunst, vanuit een sterk ambachtelijk oogpunt. En dat via technieken die niet veel meer beoefend worden en mogelijk verloren dreigen te gaan.

Voor dit atelier voorzien we begeleiding door de leden Jan Clierick, Guido Clierick, Martine Derycke en via een gastdocent.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list