Donna Hoogstraaten

Individueel atelier
Atelier Vrouwen met PIT

Over het atelier

Levendigheid en overgave. In het atelier gebeurt veel: dagelijks ben ik vele uren bezig met schilderen, lessen voorbereiden en opnemen voor online cursussen. Schilderen is mijn leven, mijn job, mijn alles. Het kan zijn dat er een chaos is, een bepaalde levendigheid. Is de chaos te groot en voelt het niet meer als levendig, dan kan ik niet meer creëren, word ik onrustig en wordt alles weer ordelijk opgeruimd.

Het atelier is gemaakt in mijn voormalige woonkamer. Soms te klein, meestal precies goed en past hij als een huid om mij heen.

Het lijkt wel of ik met de seizoenen meebeweeg: In de zomer ben ik meer met intuïtief schilderen, abstract en dot painting bezig en in de wintermaanden vooral met pouring. Er valt altijd veel te zien: soms richt ik het in volgens thema, maar meestal loopt alles door elkaar heen. Genieten van wat is en wat zich aandient, dat is het allerbelangrijkste tijdens het creëren en tijdens het dagelijks leven. De controle durven loslaten en overgeven aan wat is. Op de foto zie je het atelier op een gewone dagelijkse dag, niks opgeruimd, gewoon zoals het is.


Over de kunstenaar

Donna Hoogstraaten voelt zich sterk aangetrokken tot kleuren. De passie en levendigheid in haar werk valt je direct op. Zij werkt het liefst met haar handen, in lagen en vanuit haar intuïtie. Zo weet zij de verbinding tussen haar hoofd en hart te maken en wil zij de kijker haar schilderijen niet enkel met de ogen laten waarnemen maar ook met hun hart. Terug de verbinding met het gevoel en de emotie maken.
Om een aanzet te maken na te denken over het leven en waar het heen mag stromen.

Haar visie op het leven: "Een dag niet geschilderd, is een dag niet geleefd"

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list