Eric Verhelst


Over de kunstenaar

De oorsprong van mijn kunst is de eeuwige zoektocht: wat is een sculptuur?
Ik blijf daarbij de oneindige relaties verkennen tussen materie, ruimte en concept.
Mijn geliefkoosde materiaal om mee te werken is de steen.
Met steen heeft men een zeer fysieke relatie. Het heeft iets eeuwigs, iets statisch, iets traag. Het lijkt mij de geschikte materie om tot eenvoud te komen, om de meest primaire dingen te maken. Het moeilijke in het creatief proces is het weglaten, het teruggaan naar de essentie, basis en eenvoud.
Met mijn sculpturen tracht ik steeds de aanwezigheid te creëren die passie koestert. met in essentie de wens dat mensen zich kunnen vinden in mijn kunst.

Eric Verhelst.

Publicaties,

Eric Verhelst is een begrip geworden in binnen en buitenland.
Zijn sculpturen intrigeren door hun oorsprong en het lijkt wel of deze reeds altijd hebben bestaan en nooit meer van hun plaats willen.
Zij vertellen ons een stil doch indrukwekkend verhaal door de uitstraling van hun aura, Eric zijn kunst is origineel, alsook schuilt er steeds de kracht van de eenvoud die primeert, doch maakt hij vormen die ons magnetiseren en tegelijkertijd provoceren. Deze kunstenaar bezit een ingeborgen talent voor beeldhouwkunst en weet steeds de materie maximaal te benutten met een eerbied voor de steen zoals deze oorspronkelijk was. Er straalt een grote spankracht uit zijn werken die hem ten voeten uit typeert. Zijn kunst moet zeker met de grote K geschreven worden.
Eric Verhelst wordt sinds 1998 regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan Internationale Symposiums wereldwijd. . Deze kunstenaar werd meerdere malen laureaat op internationale beeldhouwwedstrijden en betrad daarbij op erepodiums zoals o.a. Uneso ’werelds grootste beeldhouwwedstijd in Chaco Recistencia Argentina. Te Seoul Korea werdt hij gelouwerd met de eerste prijs op het internationaal symposium voor hedendaagse kunst. Colecties en verzamelingen in museums voor hedendaagse kunst, en sculptuurparken vind men in de 5 continenten.

Ernest van Buynderd
Kunstcriticus

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
7 mei
11.00 - 17.00
+32488129048
verhelsteric@hotmail
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list