Jan Rosius

Maakt deel uit van VONK Regina Mundi Genk

Bezoek het atelier op

Over het atelier

VONK is een kunstenwerkplaats die focust op de ontwikkeling van beeldende & performance kunstenaars. VONK biedt werkruimte aan beloftevolle startende en professionele beeldende kunstenaars en biedt residentieplekken aan nationale en internationale performancekunstenaars. Met de 3 gebouwen groeide VONK de laatste jaren uit tot een broedplaats voor artistiek talent. Naast infrastructuur biedt VONK een reeks van activiteiten en trajecten aan die kunstenaars ondersteunen op het vlak van artistieke inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en spreiding.


Geïnspireerd door het gebruik van rauw beeldmateriaal in de nineties skate scene, en de uitspattingen van de eerste graffiti-crews in België, zette Jan Deejoohcee Rosius zijn eerste stappen in de graffiti wereld ergens begin jaren negentig.

Wat volgt is een non stop experiment met een visuele expressie vorm zonder vaste regels of afgebakende grenzen, in een relatief jonge subcultuur die nog in volle ontwikkeling is.
In het begin waren zijn werken voornamelijk onder te brengen onder de eerder “pure graffiti”: kleurrijke letters in 2D die nadien verder uitgewerkt werden tot 3D vormen waarin het ruimtelijke aspect meer en meer de bovenhand kreeg.

Over de jaren heen hij deel uit van verschillende graffiti crews, jams en artistieke initiatieven die zowel boven als onder de radar hun impact nalieten.

Sinds 2010 vermengde zijn werk zich meer en meer met andere technieken waardoor graffiti in zijn pure vorm de lading niet meer dekt. Deejoohcee ziet zijn werk eerder als het creëren van een grafische dynamiek, gedragen door duidelijke filosofie en waarbij het repetitieve en het opeisen van openbare ruimtes absoluut een grote rol blijven spelen.

Zijn recent werk is opgebouwd rond een simpele statement; “We All Copy Paste”. Een baseline van toepassing op elk onderdeel van al onze handelingen als mens in de 21ste eeuw, zowel in het dagdagelijkse als in een artistiek opzicht.

Contact

Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list