Joëlle Dubois

Maakt deel uit van NUCLEO Infirmerie

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Ontdek meer over UFO door het artikel op de blogsite van Atelier in Beeld te lezen: https://atelierinbeeld.be/nl/op-zoek-naar-gegeerde-atelierruimte-de-stad


Na haar bachelor opleiding illustratie studeerde Joëlle in 2015 af als Master in de Vrije Kunsten aan LUCA School of Arts in Gent. Naast een illustratie opleiding bij UCA (University of the Creative Arts, Engeland) volgde ze ook een cursus keramiek aan Hanyang University te Seoul, Zuid-Korea. Naast het tekenen en schetsen op papier werkt ze voornamelijk figuratief met acrylverf op houten panelen van verschillende formaten. Vervolgens werkt ze haar schilderijen af met een laag epoxyhars.

In haar werk observeert Joëlle Dubois (ongewoon) menselijke gedrag in haar omgeving en geïnspireerd door de continue stroom van foto’s en filmpjes op het internet confronteert ze de kijker met expliciete taferelen uit de privésfeer. Aan de hand van speelse, geïmproviseerde composities vat ze zowel de overvloed als het vluchtige karakter van deze beelden. Als full-time beeldend kunstenaar behandeld Joëlle thema’s als gender, seksualiteit en fetisjisme. Er is een eerste anekdotische aanzet in de taferelen maar de verdere verhaallijn wordt aan de toeschouwer overgelaten.

Met dit werk bouwde ze alreeds een mooie carrière op. Na haar afstudeerjaar in 2016 werd ze geselecteerd voor de “Prijs van de vrienden van het S.M.A.K./Coming people 2016" en won ze de Publieksprijs. In 2017 ontving ze een eervolle vermelding bij de “Gaverprijs”. Sinds 2018 werkt ze als beeldend kunstenaar bij zowel Thomas Rehbein Gallery (Keulen) als bij Keteleer Gallery (Antwerpen). In samenwerking met Thomas Rehbein Gallery exposeerde ze in 2019 op Art Cologne en vervolgens in Februari 2020 een soloshow. In 2020 exposeerde Joëlle ook in o.a. M2 Gallery (Londen), Arcade Art Gallery (Taiwan), Mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek), Grassi Museum (DE), etc. en werd ze opgenomen in de jaarlijkse kunstveiling van o.a. Museum Dhont-Dhaenens. Haar werk is daarbij opgenomen in verschillende private collecties. Bovendien won ze in 2019 een MIA en een Redbull Elektropedia Music Award voor 'Best Artwork' (Zandoli-Charlotte Adigéry) In 2022 heeft ze twee aankomende solo-tentoonstellingen. In juni bij Thomas Rehbein Gallery en in November bij Keteleer Gallery.

Contact

Organisatie:
NUCLEO
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list