Keramiekatelier


Over de kunstenaar

In het keramiekatelier werk je met klei als grondstof.
Verbeeldend-vorm-geven aan de materie kan je hier redelijk letterlijk nemen. En daarin ben je volledig vrij. Inspiratie haal je in de eerste plaats uit jezelf, maar door ook samen in groep bezig te zijn, krijgt je fantasie en verbeelding een extra stimulans.
Er is geen begeleider-kunstenaar zoals in het schildersatelier, maar toch kan je zonder enige ervaring toetreden:
- In het geval er meerdere nieuwe leden zijn, zorgen we voor een ‘starterscursus’ in de periode september – oktober. Als nieuw lid leer je de eerste stappen in het vormgeven met klei via het aanleren van enkele basistechnieken, zoals duimpotjes maken, opbouwen met kleirollen en met kleiplakken, enkele eenvoudige decoratietechnieken en een basis over het kleuren van jouw werkstukken met glazuur en/of oxides.
- Je krijgt aanbevelingen over het succesvol laten bakken van jouw keramiek in onze bakovens. Met heel praktische tips helpen we jou op weg om allerlei problemen bij het bakken van jouw werkstukken te vermijden.
- We stimuleren onze leden om zichzelf te vervolmaken via externe cursussen én om de door hen opgedane kennis te delen met de andere leden. Het is immers de bedoeling dat leden aan elkaar technieken en weetjes doorgeven.
- Af en toe organiseren we voor onze leden interne demo’s en workshops rond bepaalde technieken.

Ontdek de gebruikte technieken

Bezoek dit atelier

6 mei
14.00 - 18.00
Het atelier is rolstoeltoegankelijk.
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list