Manu De Mey

+32473898758
manu.de.mey@telenet.be

Over de kunstenaar

Manu De Mey is geboren in Mortsel in 1965, zijn moeder een Britse kunstenares en zijn vader een Vlaamse boekhouder. Hij groeide op als de oudste van vier broers omringd door de mooie heide en bossen van Kalmthout.

Hij begon digitale grafische kunst te maken als hobby in 2008. In september 2017 had hij een creatieve openbaring op het Burning Man festival in de woestijn van Nevada, USA. Nog geen week later schreef hij zich in op de kunstacademie van Mortsel en begon te tekenen en schilderen, iets wat hij 30 jaar lang nooit meer gedaan had. Hij leerde zichzelf tekenen in 6 maanden en is sindsdien niet meer gestopt met het tekenen en schilderen van expressieve portretten.

Met zijn werken probeert Manu een visuele stempel te drukken en een sterke emotie over te brengen. Zijn portretten zijn vaak ambigu en dit is meestal opzettelijk. Manu's wereld wordt bevolkt door melancholische personen met onderdrukte emoties.

Manu is reeds enkele jaren bezig naar buiten te komen met zijn werk en heeft reeds verschillende exposities gehad in Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Madrid, Italië, Monaco, Kopenhagen en Caïro.

Schilderkunst Tekenkunst
Person with Orange Stripe in Hair
Girl with Teal Hair
Girl with Orange sleeves
Two Figures Looking

Bezoek dit atelier

4 mei
11u – 18u
5 mei
11u – 18u
Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list