Matthias De Wolf

Maakt deel uit van De Tank
Domestic Paradise 03, 2020

Bezoek het atelier op

Over het atelier

De Tank biedt een 40-tal atelierruimtes aan voor beeldende kunstenaars, grafici, videomakers, ontwerpers, … Aangezien De Tank sinds 2017 nagenoeg onafgebroken volzet is, is het een nieuwe broeihaard van creativiteit in Brugge geworden, en dat pal in het historisch centrum. De Tank heeft ook een exporuimte voor eigen of externe expo's. Hou zeker ook de evenementen van De Tank in de gaten via Facebook en Instagram, want die wordt vaak door jongeren en organisaties ingepalmd voor expo’s, events, workshops, …

http://www.detank.be
elke@hetentrepot.be

Ontdek meer over UFO door het artikel op de blogsite van Atelier in Beeld te lezen: https://atelierinbeeld.be/nl/op-zoek-naar-gegeerde-atelierruimte-de-stad

Maak kennis met het atelier van Florien Allemeersch en Björn Van Houtte:
https://atelierinbeeld.be/nl/atelier-van-florien-allemeersch-de-tank-be…
https://atelierinbeeld.be/nl/atelier-van-bjorn-van-houtte-de-tank-beeld


Recentste werken
https://beeld.be/kunstenaars/matthias-de-wolf
www.matthiasdewolf.com

‘In het recentste werk van Matthias De Wolf kiest hij ervoor alleen nog te boetseren in klei en het beeld niet langer af te werken. Dit op explosieve wijze.
Er wordt geen mal gemaakt omdat er te veel details en tijd verloren gaan.
Snelheid in het werken is essentieel. Scherp zijn de beelden. De meest zuivere vorm. Kort na het boetseren worden de beelden gescand en worden digitaal bewaard als herinnering . De beelden zijn immaterieel, ze drogen uit en brokkelen. De actie is voorbij.

Het werk wil vertellen en streeft naar een verhaal bij zijn toeschouwer. Onze tijd en onze plaats, ons eigen verleden, heden en toekomstbeeld geven hieraan vorm.
De kunst van Matthias De Wolf wordt gekenmerkt door een eigentijds verlangen naar waarachtigheid, betekenis en richting .
Een modernisch toekomst beeld wordt bevraagd.
Zie je nog sporen van de mens/ kunstenaar, is het nog echt?

Ontdek de gebruikte technieken

Contact

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list