Sven Van Echelpoel

Individueel atelier
Mijn Ateliving

Bezoek het atelier op

Over het atelier

Ik werk in mijn woonkamer. Dat is de enige kamer in mijn appartement die groot genoeg is. Ik werk namelijk nogal vaak vrij groot en enige ruimte is dan wel wenselijk. In 2020 begon ik verscheidene verwachtingen in vraag te stellen, inclusief wat hoe een woonkamer ingericht dient te worden en welke functie deze heeft. Ik zag een kans om verder te ontspullen en een plek te creëren waar er geen enkele wrijving meer is tussen de impuls tot creëren en het creëren zelf.


Over de kunstenaar

In mijn kunst onderzoek ik de banaliteit van trauma en de zeldzaamheid van heelheid.

Zeer weinigen onder ons groeien op zonder diepe krassen op de ziel. De wonden die ons hebben gevormd blijven de wereld, door onze daden, vormgeven. Verwonding is zo universeel menselijk, en toch zo weinig erkend, dat de impact ervan ons blijft verrassen in een wereld die voorbestemd lijkt om zichzelf in de afgrond te werpen.

Door de krassen op mijn eigen hart onderzoek ik deze haal in onze collectieve ziel. In deze scheur in het weefsel van mijn wezen, in dat van mijn familielijn en in dat van ons allemaal, zoek ik tedere kwetsbaarheid en nederige liefde. Het is een zoektocht naar tomeloze kracht, onstuimige woede, prikkelende sensualiteit, felle passie, verschroeiend verlangen, verlammende angst en zorgeloze onschuld. Ik onderzoek wat ons ervan weerhoudt om eenheid te voelen en leef een pad dat ons daarheen zou kunnen leiden. Als we het toestaan, kunnen zowel de ondraaglijke pijn als de sublieme extase ons helpen onze belichaamde beperkende overtuigingen te overstijgen en ons terug te brengen naar een staat van heelheid. Mijn werk is een reisverslag van mijn zoektocht naar het ontketenen van deze innerlijke wildheid en dient als een referentiebibliotheek voor een wereld die wanhopig op zoek is naar bevrijding.

Ontdek de gebruikte technieken

Zet dit atelier op jouw lijst
Op jouw lijst
Click on this icon to add this studio to your list