Hoe maak je een keuze uit die meer dan 1500 ateliers? Ga op onderzoek op de website, scroll erop los en ontdek al die bijzondere plekken. Heb je weinig scroll-tijd? Dan schotelen we je graag enkele tips en lijstjes voor, zoals deze zes ateliers waar schilderkunst centraal staat.
Met ongenuanceerde hokjes, leuzes en verhalen probeert de mens de wereld beter bevatbaar te maken. Een fascinerde fenomeen dat Lieselot met gulzige ogen observeert, ook bij zichzelf. Met haar kleur- en fantasierijke werken lijkt ze hier op het eerst zicht zelfs aan mee te doen. Maar achter die schijnbare eenvoud stelt ze maatschappelijke vooronderstellingen en verwachtingen in vraag en laat ze vooral de eeuwig zoekende mens zien
Théo Collie heeft een grote liefde voor maskers en kostuums. Hij creëert met heel fijne penselen gedetailleerde, fantasierijke werken op oude (analoge) foto’s. Heerlijk werk vol complexe personages.
De personages in de schilderijen van Karien Maes lijken opgesloten te zitten, in zichzelf en in de maatschappij. Je blik wordt als vanzelf in de doeken gezogen. Karien werkt als grafisch vormgever, maar legt zich steeds meer toe op het schilderen en tekenen.
Oana Coșug's kunstwerken wekken een betoverende sfeer op, doordrenkt van een gevoel van verlangen, diepe leegte en avontuurlijke ontdekkingen.
Johanna werkt heel intuïtief en laat zich leiden door ritme, beweging, connectie en kleur. Ze houdt erg van de onverwachte dingen die gaandeweg gebeuren en in haar werk sluipen, dat maakt het net interessant.
An is geboren in een mijnwerkersfamilie van het “zwarte” Beringen – een voormalige mijnstreek in het Belgische Limburg. Ze houdt van zwart. En van steenkool. Daarmee ontwikkelde An haar eigen verf: een transparant glanzend bruine, en de zwartste zwarte verf die er is. Haar kunst draagt de stempel van het verleden. Maar paradoxaal genoeg kan haar kunst worden beschouwd als een duurzaamheid ontwikkeld uit het vergankelijke.